start

Aktualności

Warsztaty dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych

08-02-2017
W dniu 30 stycznia 2017 roku odbyły się warsztaty, w których uczestniczyli uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Jana Szczepanika w Krośnie. Pracownicy Zakładu Towaroznawstwa przygotowali warsztaty, których tematem były: Nowoczesne formy promocji oraz Proces technologiczny produkcji cukierków o konsystencji żelek. Uczniowie samodzielnie mogli wykonać cukierki żelki oraz wykorzystując nowoczesne formy promocji przygotować projekt promocji wybranego produktu. więcej

Ćwiczenia terenowe studentów IV roku specjalności Towaroznawstwo żywności

23-01-2017
W dniu 17 stycznia 2017 roku studenci IV roku specjalności Towaroznawstwo żywności odbyli ćwiczenia terenowe z przedmiotu Catering w firmie cateringowej Zielona Terapia w Krośnie. Celem zajęć było poznanie w praktyce funkcjonowania przedsiębiorstwa zajmującego się usługami cateringowymi. Catering dietetyczny Zielona Terapia zrodził się z potrzeby wcielenia w życie „zdrowego” żywienia i wyzbycia się złych nawyków dietetycznych. więcej

Studenci Towaroznawstwa w Centrum Dziedzictwa Szkła w Krośnie

21-12-2016
Studenci II roku studiów stacjonarnych kierunku Towaroznawstwo wraz z opiekunami dr inż. Stanisławem Zającem zwiedzali Centrum Dziedzictwa Szkła w Krośnie. Centrum Dziedzictwa Szkła to miejsce, które w nowoczesny sposób przybliża proces powstawania szkła oraz dokumentuje bogate i wszechstronne związki Krosna z tym niezwykłym przemysłem. Krosno od ponad 90 lat żyje szkłem. Jest największym i najsłynniejszym jego producentów w Polsce i jednym z najbardziej znanych na arenie międzynarodowej. więcej

"Między nauką , a praktyką"

19-12-2016
W środę 14.12.2016 w ramach cyklu "Między nauką a praktyką" odbyło się spotkanie z pracownikami firmy KROSNO GLASS (dawne Krośnieńskie Huty Szkła KROSNO S.A.). Spotkanie miało na celu przybliżenie studentom obecnych realiów rynku pracy oraz oczekiwań pracodawców. Jako pierwszy zabrał głos dr inż. Damian Dubis poruszając problematykę inicjatywy i aktywności wśród studentów. Podkreślił, że zaangażownie w dodatkowe działania nieobowiązkowe już na etapie studiów generuje cenne doświadczenie więcej

Pracownicy PWSZ na kolejnym wyjeździe w ramach programu Erasmus+

13-12-2016
W dniach 28.11.2016 – 2.12.2016 roku dr inż. Małgorzata Źródło-Loda i mgr Marek Krzywonos przebywali w International School of Management in Prešov na Słowacji. Wyjazd odbył się w ramach programu Erazmus+. Nasi pracownicy przeprowadzili wykłady dla studentów tamtejszej uczelni. Zaprezentowali także ofertę PWSZ im. S. Pigonia, zachęcając pracowników i studentów do przyjazdu do Krosna. więcej

Wyjazd studyjny do Niemiec jako działanie na rzecz tworzenia sieci kontaktów dla osób wdrażających innowacje na obszarach wiejsk

05-12-2016
W dniach 21-26 listopada 2016 r. dr inż. Stanisław Zając uczestniczył w wyjeździe studyjnym do Bawarii. Organizatorem wyjazdu był Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale. Wyjazd został zorganizowany w ramach operacji pn. Wyjazd studyjny do Niemiec jako działanie na rzecz tworzenia sieci kontaktów dla osób wdrażających innowacje na obszarach wiejskich, który jest częścią Planu Operacyjnego Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich na lata 2016-2017. więcej

Spotkanie "Między nauką a praktyką" zwiększające szanse na rynku pracy

04-12-2016
Spotkanie "Między nauką a praktyką" zwiększające szanse na rynku pracy. Zapraszamy studentów oraz absolwentów PWSZ w Krośnie na warsztaty "Między nauką a praktyką" zwiększające szanse na rynku pracy. Zapisy na warsztaty w Biurze Karier tel. 13 43 755 18 lub mail biurokarier@pwsz.krosno.pl do dnia 12 grudnia br. więcej
1  Poprzednia  5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13  Następna  33
zporr
Zakupu oprogramowania dokonano w ramach projektu “Budowa szerokopasmowej regionalnej sieci internetowej w Krośnie i w powiecie krośnieńskim współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego"
bip
© 2010.All rights reserved. Realizacja: ideo,
Powered by CMS Edito